Русенският хиподрум ще бъде домакин тази събота и неделя на изключително атрактивен национален турнир по всестранна езда. Записаните до вчера участници бяха от 7 клуба в страната, като се очаква, че техният брой ще набъбне.
Русе ще защитава традициите си в този спорт с млади надежди „Кентавър“ - 12-годишната Калина Димова с кон Вранглер и Вероника Искърова с Карлщад. Техният съотборник Стефан Игнатов ще се състезава с два коня -  Джеронимо и Армагедон. 
Призьорите от различните класове ще бъдат наградени от представители на българската федерация по конен спорт и от генералния спонсор на турнира Милка Трифонова, управител на „Проммонт“ ООД. Известната в близкото минало волейболистка на „Дунав“ е душата и моторът на всяко състезание в Русе. 
Преди награждаването пък от „Кентавър“ предвиждат програма под наслов „Конете - един по-добър начин на живот“. Жителите и гостите на Русе ще имат възможност да се докоснат по-отблизо до тези прекрасни животни и да видят чрез тях нова възможност за спорт и забавление през свободното им време. Инструктори от „Кентавър“ ще направят още открит урок по езда и демонстрационни скокове с учениците на клубовете по конен спорт „Кентавър Русе“ и „Русе хорс“. Този проект ще стане факт с финансовата подкрепа на фондация „Русе - град на свободния дух“.