Състезателите на „Кентавър“ /Русе/ се представиха авторитетно на националния турнир по всестранна езда, организиран от едноименния клуб и фирма „ПРОММОНТ“ на известната в близкото минало волейболистка Милка Трифонова. Калина Димова стана шампионка при децата до 12 години с кон Вранглер, Стефан Игнатов се класира първи при аматьорите с Армагедон, а Вероника Искърова завърши втора с Карлащадт в своята възрастова група. 
Перспективите пред Калина са много добри - тя ще участва в квалификации за определяне на националния отбор и ако отново се справи добре, ще се състезава на балканско първенство. „Кентавър“ пък ще бъде домакин през лятото на още един национален кръг. 
Турнирът мина под егидата на кампанията „Русе - европейски град на спорта“ и с финансовата подкрепа на фондация „Русе - град на свободния дух“. 
Гостите на русенския хиподрум имаха възможност да проследят открит урок по езда, воден от дългогодишния селекционер на националните отбори Бойко Найденов. Той е последният наставник, извел българите до успешна квалификация на олимпийските игри през 1992 година. 
Урокът се проведе с деца, бъдещи състезатели от двата клуба „Кентавър“ /Русе/ и „Русе хорс“.