Ръководството на русенския клуб „Кентавър“ е основният мотор в организацията и на тазгодишния  Тодоровден. По традиция емблематичният празник ще се проведе на хиподрума, а арена на тържеството от 11 часа в събота ще бъде пясъчният плац. Програмата включва много игри, забавления, атракции и изненади за публиката. Ръководството на клуба ще представи още възпитаниците на школата и конете, с които ще участват през новия сезон в турнири и държавни първенства.  
Междувременно стана ясно, че „Кентавър“, където се работи основно с деца и се набляга на дисциплината всестранна езда, ще бъде през тази година домакин на три състезания - в средата на април, края на юни и края на август. Русе чрез клуба ще бъде за първи път от 1985 година насам домакин и на държавно първенство по всестранна езда за деца и юноши. „Кентавър“ подготвя за този шампионат няколко деца, от които се очаква да спечелят медали. 
По правило до „Кентавър“ ще е най-верният им спонсор - семейство Милка и Михаил Трифонови. Трифонови ще организират тази година в Каран Върбовка и поредния турнир по дерби-крос.
С атрактивни състезания ще бъде отбелязан Тодоровден и в Ценово. От 10 часа под патронажа на кмета на общината д-р Петър Петров на Бог баир започват надбягванията в три кръга с различна сложност с коне, конски впрягове и магарешки каручки. Наред с това ще има конкурси за най-добра конска и магарешка прическа и за най-добре изписана каруца.