Ако заминавате някъде за празниците и се притеснявате да оставите дома си без надзор, вече имате още една опция - видеонаблюдение от „Нетуоркс България“. Русенският оператор стартира новата си услуга този месец и вече я предлага както на фирми, така и на граждани. При това на значително по-добри цени.
Видеонаблюдението на дома доскоро излизаше твърде скъпо, което правеше услугата достъпна почти единствено за фирми. Това което спира повечето хора, са високите цени на новите камери. Реално записващото устройство струва около 500 лева, а една IP камера е към 200 лева. Така цената на цялата система за висококачествено видеонаблюдение може да надхвърли 1000 лева. Това обаче вече не е така, с възможността, която предлага на своите клиенти „Нетуоркс България“.   
Операторът дава възможност на своите клиенти да поставят под контрол дома или офиса си, като цената на стандартния пакет е само 399 лева, които се заплащат еднократно. В сумата е включена инсталация, DVR рекордер, 2 камери, до 30 метра кабел и още допълнителни екстри. Наблюдение в реално време през интернет може да се извършва както от настолен компютър, така и от таблет, лаптоп и дори мобилен телефон. Така дори да сте на другия край на света можете във всеки един момент да проверите какво става вкъщи. 
Въпреки ниската си цена, системата предлага изключително качество на изображението, бърза и лесна настройка, плюс възможности за надграждане на стандартния пакет чрез добавяне на IP камери, аларма, датчици и др. Налични са и всички допълнителни екстри, характерни за скъпите системи. Сред тях са нощно виждане, преглеждане на минали събития до 1 месец, записване на всички подозрителни моменти и др.