Спечелилият доверието на едва трима избиратели на местните избори в Червен кандидат-кмет от Атака Иван Иванов продължава разходката си из съдебни зали заради нередности покрай вота.
Както „Утро“ писа, той оспори победата на Татяна Тодорова от ГЕРБ дори пред Върховния административен съд. Магистратите обаче бяха категорични, че изборът й за кмет е съвсем законен и окончателно го потвърдиха.
Междувременно пререкания с предишния управник на Червен Трифон Великов станаха повод Иванов да заведе второ дело. Според привърженика на Волен Сидеров бившият кмет, също подкрепен от ГЕРБ, го е обидил и опозорил на 26 октомври 2015 година - ден след местния вот. Затова Иванов сезира съда, като поиска от политическия си опонент 5000 лева обезщетение за това, че Великов го е засегнал с думите, че участието му в изборите е излагация за него, че е мошеник и крадец на дини. 
На първа инстанция състав на Русенския районен съд обаче не видя данни за публичните обиди и унижения, затова призна за невинен бившия кмет Великов по всички обвинения. Отхвърли и претендираните парични компенсации, но решението може да се обжалва пред още една инстанция.