Михаил Ч. ще лежи 10 години в затвора и ще трябва да плати 200 000 лева глоба заради опита му да прекара през границата 15,545 кг хероин на стойност 1 027 400 лева. Той беше заловен на Дунав мост на 24 март около 20:00 ч.
Неуспелият наркотрафикант се сдобил с дрогата между 10 и 24 март в Стара Загора. Трябвало да я пренесе през границата. Там обаче нервите му не издържали и митничарите забелязали нервното му поведение и притеснението му. Опитните служители се досетили, че жителят на старозагорското село Кънчево най-вероятно крие нещо и решили да го проверят. Преценката им не ги подвела, защото в мерцедеса му открили 31 добре опаковани пакета от по 880 г. Полевият тест реагирал на хероин, а резултатът бил потвърден от направената по-късно експертиза. Престъплението беше квалифицирано като особено тежко, а контрабандираните наркотици - в особено големи размери. Това предопредели и високата санкция на 41-годишния мъж. 
Чистото съдебно минало не донесе лека мярка за неотклонение на Михаил и той прекара времето до делото срещу него зад решетките. Единствената му полза е, че при максимална присъда от 15 г., които законът предвижда за престъпление като неговото, той е осъден на 10. Не така стоят нещата с глобата обаче - получил е най-високата предвидена в Наказателния кодекс. Михаил ще се раздели и с мерцедеса си, който се отнема в полза на държавата, защото в него е бил скрит хероинът. 
Все пак мъжът не е изгубил шанс да подобри положението си, защото има право да обжалва на още две инстанции - първата е Апелативният съд във Велико Търново, а втората Върховният касационен съд.