Заспал зад волана пиян молдовски шофьор навлязъл с тира си в насрещното движение на Мойсев баир и се спрял в храсти до дърво в лявата страна по надолнището в посока Бяла. За късмет в това време на пътя не е изкачвал друг автомобил и така се е разминала поредната кървава трагедия на пътя Русе-Бяла. 
Изпуснатият от контрол камион се сгънал и кабината му застанала под ъгъл на каросерията извън пътя, но водачът се е отървал без рани. 
При изпробването му за алкохол дрегерът показал 2.34 промила, а в хода на следствените действия служители на КАТ открили истинската причина за катастрофата - празно счупено шише от водка 7.5 мл в найлонова кесия.
Инцидентът станал около 2 часа след полунощ вчера. Молдовецът пътувал празен в Турция за стока, но след Дунав мост изпразнил бутилката водка, но не спрял да се наспи, а продължил за южната ни съседка. По пътя алкохолът му премрежил очите и вместо да завие надясно по надолнището, продължил направо, минал през двете ленти в насрещното движение и се забил в храстите отсреща, при което изкоренил младо дръвче.