Броени дни преди края на кастингите за втория сезон на „Фермата” новите стопани Благовеста и Николай Василеви гостуваха в „Тази сутрин”, за да споделят за зрителите какви са техните мотиви да участват в най-българското риалити.

„Причините са няколко – да покажем една истинска ферма, която да възродим от нищото, така, както направихме с нашата собствена ферма; да дадем самочувствие на българския фермер, че тази професия е много достойна и актуална в днешно време и смятам, че е дошло едно време на възраждане в нашето общество и всичко старо и традиционно в нашата професия се цени” споделя Николай.

„Докато има хора като нас няма да се загубят традициите и именно това искаме да предадаем на младото поколение. Моята мисия е да покажем на нашите деца и тяхното поколение, че да си фермер не е срамна професия. Това е нещо хубаво и се надявам много млади хора да се запишат” – допълва Благовеста.  

На въпроса дали ще се отнасят по по-различен начин към известните личности в шоуто двамата казаха, че няма да делят участниците, защото за да станеш истински фермер, трябва истински да работиш. Другото най-важно нещо е, че хората трябва не само да помнят и запазят традициите, но и да ги надграждат, а не да ги отричат.

„Една ферма се прави с ум, това не е проста работа. Всяко нещо се прави стъпка по стъпка. Никога не сме си правили бизнес план. На нас ни отне 22 години” – разказа още Благовеста.