Рещителният мач между устремилия се към елита „Дунав“ и възродения „Добруджа“ ще се играе идния четвъртък, но не заради Разпети петък, който е титулярната дата за кръга в „Б“ група, а заради желанието на каналите „Диема“ да излъчат пряко срещата на лидера в дивизията, който може да докосне промоцията в „А“ група още на 28 април. Това са мотивите на БФС да пренареди програмата на „Дунав“. Мачовете на останалите отбори в групата ще бъдат в петък. Дали „Диема“ наистина ще излъчва от Градския стадион, ще стане ясно най-късно утре.
А възможността за ранно разплитане на възела в „Б“ група бе осигурена от „Литекс 2“, който удари здраво рамо на „Дунав“. Ловчанлии разгромиха в неделя с резервите си и в изцяло български състав домакините си от „Поморие“ - 4:0! В селекцията на „Литекс“ бяха и две русенски момчета - Александър Конов и Георги Минчев.
Гостите поведоха до почивката с голове на Чавдар Ивайлов и Милчо Ангелов, а след почивката довършиха работата си с нови попадения на Александър Георгиев и Милчо Ангелов. Домакините начело със старши треньора си Малин Орачев се нахвърлиха на няколко пъти срещу съдиите в протест заради неотсъдени според засади. В крайна сметка Орачев бе изгонен от скамейката.
След този тежък удар „Поморие“ остана на 10 точки от „Дунав“ и първенството може да бъде решено още в следващия кръг. Тогава поморийци ще гостуват на „Нефтохимик“, а русенският тим ще бъде домакин на „Добруджа“. При равенство в Бургас и дунавска победа щабът на русенския клуб и феновете със сини шалчета могат да започнат с приготовленията за празниците с влизането на отбора в „А“ група. 
В другия мач от кръга „Ботев“ /Гълъбово/ победи „Лудогорец 2“ с 3:1. Ботевци играха с човек по-малко през второто полувреме, а разградският отбор хлътна в зоната на изпадащите отбори.
В същото време БФС насрочи за идния четвъртък мача „Дунав“-“Добруджа“ в Русе. Официалният мотив на Съюза е, че каналите на „Диема“ имали интерес да излъчат пряко двубоя. Днес или утре би трябвало да стане ясно дали ще е така.
Другите двубои от кръга бяха оставени за петък.