Поп звездата Принс е бил сам, когато е починал в асансьор в дома си в Минесота, но разследването няма причина да вярва, че се е самоубил, заяви вчера Джим Олсън, шериф на окръга, в който живееше музикантът, предадоха Франс прес и ДПА.

Олсън заяви на пресконференция вчера, че по тялото на Принс не е имало очевидни травми. Негов познат го е видял жив за последно в 8 часа вечерта в сряда в собственото му имение, добави шерифът. След като не са успели да се свържат с него на следващата сутрин, служители на имението са го потърсили и го открили в асансьора на първия етаж.
 

Певецът е бил открит облечен. Няма данни до него да е бил открит телефон или други електронни устройства, добави шериф Олсън, цитиран от ТАСС.

Шерифът отказа да отговори на въпросите за злоупотреба с наркотици. Говорителката на службата по съдебна медицина Марта Уейвър от своя страна заяви, че "за момента няма никакви признаци" за свръхдоза.

Има обаче слухове, че Принс е злоупотребявал с болкоуспокояващи лекарства. Според сайта за знаменитости Ти Ем Зет той е приел свръхдоза шест дни преди смъртта си, отбелязва АФП.

Тялото на звездата е предадено на близките му след продължилата близо четири часа аутопсия, добави Уейвър.