КОЛОНАТА ВЕЛОСИПЕДИСТИ, участващи в традиционния велопоход до Гюргево по повод 140-годишнината от избухването на Априлското въстание, потегля днес в 10 часа от Пантеона. Организатори на събитието са ВМРО-Русе съвместно с "Вело Русе" и клуб "Огнените педали", а участие в него ще вземе депутатът от Патриотичния фронт Искрен Веселинов.
СРОКЪТ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ в конкурса за годишните награди по безопасност и здраве в Русенска област е удължен до 28 април. Номинациите се приемат в 3 категории: малки, средни и големи предприятия. Документи се подават в Центъра за административно обслужване на Областна администрация - Русе или на имейл: [email protected]. В конкурса не могат да участват предприятия, допуснали смъртна злополука или злополука, довела до трайна инвалидност през 2015.
СТУДЕНТИ И ДОКТОРАНТИ от специалност "Електроника" в Русенския университет показват свои разработки в изложба, която ще бъде открита на 25 април в 11.30 ч. 
САМОДЕЙЦИТЕ ОТ ЧИТАЛИЩЕ "ПРОСВЕТА" в Долапите ще представят обичаите, съпътстващи празника Лазаровден в библиотека Любен Каравелов" в събота от 11 часа.