Облачността ще е по-често значителна. В часоветe след обяд на места в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи, по-значителни в планинските райони.

Ще духа слаб юг-югоизточен вятър. Минималните температури ще са между 6° и 11°. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще са между 18° и 23°, съобщиха от НИМХ.

Над планините ще преобладава облачно време, в следобедните часове с краткотрайни валежи от дъжд, на отделни места придружени с гръмотевици. Ще духа слаб запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра около 6°.

По Черноморието облачността ще е значителна, без валежи. Временно разкъсване на облачността ще има привечер. Преди обяд ще е почти тихо, след пладне ще са появи слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са от 14-15° по северното крайбрежие, до 20-21° в района на Бургас. Температурата на морската вода е 12-14°. Сутринта вълнението на морето ще е 1-2 бала, след пладне по северното крайбрежие ще се усили до 3 бала.