Не приемам пред общината да се пускат реклами, които ще бъдат изключително натрапчиви. На пейките пред сградата до късно през лятото седят и си почиват русенци и гости на града, коментира на сесията вчера червеният Александър Неделчев по повод поставянето на два нови LED дисплея с размери 4/3 метра пред сградата. Това всъщност е една от промените в общата схема на преместваемите обекти на площад „Свобода“ и в тази връзка той предложи двата рекламни елемента да бъдат извадени от схемата и да се гласуват поотделно. 
Зам.-кметът Димитър Наков обясни, че на дисплеите ще се рекламират културни и спортни прояви, обяви и съобщения, които общината да пропагандира. Той посочи, че ще се направи точно прецизиране, за да не водят дисплеите до дразнене. 
Сред останалите промени в схемата, която беше гласувана от общинските съветници, са преместването на  павилиона за вестници от източния край на ул. „Симеон Велики“ в началото на ул. „Борисова“. Предвидена е промяна на две велостоянки - до входа на сградата на общината и пред централната поща.