Британка написа книга за готвенето за хора с хранителни разстройства.

Храната е сложно нещо. Тя не само поддържа телата ни, но е и в центъра на социалния ни живот. Използваме я, за да празнуваме, за да потърсим утеха и за да изразим себе си като личности. Храната, която ядем показва за нас много повече, отколкото предполагаме. За това хората, възстановяващи се от хранителни разстройства, не само трябва да променят отношението си към храната, но и към самите себе си.

Тази мрачна реалност накара писателката Франческа Бейкър да напише книга именно за този аспект от живота и храненето. Тя написва и посвещава готварската книга на страдащите от анорексия, булимия, склонност към преяждане и други хранителни разстройства.

Според авторката такива заболявания често се коренят в емоциите на човек. Често хората погрешно използват храната, за да си върнат контрола над живота.

Идеята за книгата „Eating & Living: Recipes for Recovery” 29-годишната Франческа получава, когато посещава болница за лечение на хранителни разстройства.

Всички постъпления от книгата, написана с помощта на излекувани хора, ще отидат за благотворителност в областта на проблемите с храненето. Последните проучвания показват, че само във Великобритания 750 000 мъже и жени страдат от някаква форма на психично заболяване.