Бившият №1 Борис Бекер определи съмненията на Анди Мъри, че в тениса на най-високо ниво вероятно има случаи на използване на допинг, като "невероятно неуважителни".

Шотландецът се усъмни и в честността на играчи от близкото минало.

"Тестовете се правят на случаен принцип и докато не се докаже обратното, не може да има съмнения. Да правиш подобни подхвърляния, защото някой е спечелил титла от Големия шлем или е по-добре физически подготвен, е напълно неправилно.

"Анди е сред оптимално подготвените физически състезатели - често печели именно заради това и никой не поставя под съмнение честността му," заяви Бекер.

От своя страна Мъри приветства наказанието на Мария Шарапова, която бе хваната с положителна проба за мелдониум и смята, че всеки получил дори минимално предимство по подобен начин, трябва да последва съдбата й.

"Имал съм мачове и съм си мислел как играчите просто не се уморяват. Дали съм се съмнявал? Да. Чувал съм някои неща," загатва още той.

Бекер обаче вярва, че всички топ играчи са напълно чисти. "Това е много опасна тема. Ще повторя - тенисът е чист. Вярвам го на 100%, вярвам й че Анди е чист. Роджър, Рафа, Стан - всички те са извън съмнение.

"Винаги е имало съмнения около Рафа, но това ми се струва невероятно неуважително към един от най-големите шампиони за всички времена. Аз мога да говоря само за Новак и повярвайте ми - тестват го много често. Това може да се случи и два пъти по време на Голям шлем. В Мелбърн го провериха и в първата, и във втората седмица. Игра мач до късно вечерта, а в 7 сутринта дойде проверяващ за проба. Но това са правилата," разкри още германецът.