Трикратен шампион от турнирите за Големия шлем или аржентинец, който е 76-ти в света - това са вариантите за първи съперник на Григор Димитров през 2022 г. 

Българинът ще участва на турнира в Меалбърн, който се явява подгряваш за Откритото първенство на Австралия, а от другата страна на корта ще застане или Анди Мъри, или Факундо Банис.

Роденият в Хасково тенисист е номер 3 в схемата на надпреварата, която започва на 4 януари, така че ще пропусне първия кръг. Мъри и Банис ще определят съперника му. 

Британецът преживя тежък период с контузии и в момента е 134-ти в света. Двамата с Григор са играли 11 пъти помежду си, за последно през 2016 г. Димитров има 3 победи. В Мелбърн той ще играе с уайлд кард.

Банис е непознат съперник за българина. Двамата не са се срещали до сега в мач. Най-предното място, на което е бил в ранглистата е 55-то през ноември 2016 г. 

Димитров е в Австралия от няколко дни. Той проведе и няколко тренировки на кортовете, на които ще се проведат първите турнири за годината. Новата година пък посрещна в компанията на любимата си Лолита, треньора Данте Ботини и кинезитерапевта Алгис Христов.