Скоростното, но кратко изживяване на две гуми излезе солено за любител на моторите. 
Мъжът споделил на свой познат, че иска да си купи мотоциклет като неговия, затова предложил да го тества и ако го одобри, да си стиснат ръцете и да сключат сделка. Така и станало - на 5 май 2015 година кандидат-купувачът яхнал мощното „Кавазаки“. Около 19 часа обаче карането му финиширало челно, след като в района на фирма „Сирма Приста“ на бул.“Трети март“ се блъснал в спрял тролейбус. Според полицаите причината за инцидента била, че моторджията се е движил с несъобразена скорост, заради което изгубил контрол над кавазакито. В най-лоша позиция се оказал реалният собственик на потрошения мотор. Затова той се обърна към състав на Русенския районен съд и поиска виновникът за катастрофата да му плати 5500 лева.
 Болката на мъжа била още по-голяма заради факта, че самият той рядко карал мотора, купил го чисто нов през 2008 година, държал го в гараж и по него нямало драскотина. В последните години дори не го карал, а след като по обяд го дал на кандидат-купувача, няколко часа по-късно той вече бил в насипно състояние.
Съдът на първа инстанция сметна, че претенцията на ощетения мъж е съвсем основателна и осъди катастрофиралия да му плати 5500 лева с лихвите. Решението обаче може да се обжалва.