Русенският театър гостува в София със спектакъла „Дванайсета нощ“ на Шекспир на 25 април от 19.30 ч в Сатиричния театър. С постановката на Петър Денчев ДТ „Сава Огнянов“ се включва в програмата „Шекспир е жив“ на Британския съвет, която се провежда в София от 19 до 30 април, посветена на 400 години от смъртта на великия драматург. 
На 20 април в Русе гостува сливенският драматичен театър „Стефан Киров“, който ще покаже на Голямата сцена на Доходното здание най-новия си спектакъл „Дядо Вазов гледа“ по произведения на патриарха на българската литература. Постановката е на известния режисьор Борислав Чакринов, директор на Бургаския театър, и режисьорите Августин Демерджиев и Димитър Марков.
Новата русенска премиера - комедията „Валят пари“ на Себастиен Тиери, русенци ще могат да видят на 26 април от 19.30 ч на Голямата сцена. Два дни по-късно на същата сцена ще излязат обичаните от българската публика актьори Асен Блатечки, Николай Урумов, Светлана Бонин и Христо Бонин. Те ще покажат „Методът Грьонхолм“ на каталонския драматург Жорди Галсеран.