Поредна премиера готви русенският драматичен театър - и отново класиката ще бъде прочетена през погледа на модерното. Този път столичният режисьор Петър Денчев търси успоредиците между съвремието и времето на Шекспир, като ги вплита в своята трактовка на „Дванайсета нощ“. Премиерата на спектакъла русенци ще видят на 8 ноември на Голямата сцена в Доходното здание, като на 25 ноември представлението ще бъде играно отново. 
Ноември със сигурност ще донесе радост за почитателите на театралното изкуство. Освен „Дванайсета нощ“ почитателите на Мелпомена ще могат да се зарадват на друга класическа пиеса - „Сирано дьо Бержерак“ от Едмон Ростан с Герасим Георгиев-Геро в главната роля. Спектакълът ще се играе на 23-и, а на 24-и Лидия Стефанова и Мариана Крумова отново ще въведат публиката в удивителния свят на Емили Дикинсън с „Бяло върху бяло“. А на 29-и зрителите ще видят театрално-танцовия „Шибил“ с новия Шибил - Ивайло Спасимиров, и с участието на танцьори от „Найден Киров“. Още един русенски спектакъл - „Помощ, жена ми е луда“, ще бъде показан на 16 ноември. 
Другите акценти са гастроли на русенска сцена. Първият за ноември е още на 2-ри, когато пристига екип на Театъра на армията с „В полите на Витоша“. Ценителите ще се докоснат до добре известната пиеса на Пейо Яворов и до изкуството на известни родни актьори като Иван Радоев, Явор Бахаров, Йоана Буковска и младия, но невероятно талантлив Тигран Торосян. Всъщност, с този спектакъл ще завърши вторият Есенен театрален салон в Русе, който започна през октомври. В неговия афиш са включени „Сирано дьо Бержерак“ на 20 октомври, „Фолклорни фантазии“ на варненския театър също на 20-и, но в зала „Слави Шкаров“, „Шибил“ на 21-ви, а също „Опечалена фамилия“ на ловешкия театър на 27 октомври, както и „Бяло върху бяло“ на 29-и и детският спектакъл „Приказка от грешки“ на 29 и 30 октомври. 
През ноември предстоят гастроли на трупата от Добрич, която на 11-и ще покаже „Чифликът край границата“, на театър „Вива Арте“ - на 19-и с „Опасно за живота“ с Асен Блатечки и Невена Бозукова, а на 30-и ще гостува варненска постановка на „Свекърва“ от Антон Страшимиров.