Анди Мъри за трети път се класира за полуфиналите на "Мастърс 1000" в Монте Карло. Шотландецът победи Милош Раонич с убедителното 6:2, 6:0.

В първия сет Мъри стигна до пробив за 3:1 и до края нямаше проблеми като затвори с 6:2. Във вторият сет канадецът бе още по-безпомощен и не взе дори гейм.

Така той очаква в следващата фаза Рафаел Надал, който победи Стан Вавринка с 6:1, 6:4.

Любопитното е, че за 66 минути на корта Раонич не направи нито един ас. Той не стигна до нито една възможност да пробие подаването на съперника и завърши с цели 20 непредизвикани грешки при двойно по-малко за Мъри.

Така Мъри ще се опита да спечели трета титла на клей в кариерата си. През 2015-а той успя да триумфира в Мюнхен и в Мадрид след успех срещу Надал.

"За мен тази настилка си остава най-сериозното предизвикателство. Отнема ми няколко седмици, за да си припомня какво е нужно да правя - как да се движа, да изграждам точките. Мисля, че се справих със сервиса му добре. Бях много агресивен и го поставях под напрежение," заяви победителят.

Иначе шотландецът не игра през февруари заради раждането на първото му дете, а през март записа ранни загуби на "Мастърс 1000" турнирите в Индиън Уелс и Маями. Във Флорида той бе надигран в трети кръг от Григор Димитров.