Бодигард на арменското училище "Виктория и Крикор Тютюнджян" в Пловдив упражнява своеобразен психически и физически тормоз върху децата ни. Това се твърди в анонимен сигнал, изпратен до Регионалния инспекторат и до местните медии.

"Въпросният индивид постоянно отправя неприлични епитети и обиди към децата. По техни свидетелства се разхожда из двора на училището със закачен автоматичен нож на предния джоб, непрекъснато заплашвайки "непослушните" със своите способности на "командос", се посочва в сигнала. Авторите му твърдят, че охранителят влизал в часовете на преподавателите, обезпокоявайки ги и предявявайки необосновани искания да му се докладва кой е закъснял.

"Същият многократно е замествал директора на училището в часовете по "домашен бит и техника", когато на последния му се е налагало да отсъства. Доколкото сме информирани, е недопустимо лица без педагогическо образование да извършват подобни дейсности", пише в писмото.

Директорът на ОУ "Виктория и Крикор Тютюнджян" Симон Тютелян категорично отрече обвиненията. Според него това е история, "съшита с бели конци".

"Законът за училищното образование забранява да се внася каквото и да било оръжие", добави той. Тютелян отрече и бодигардът да го е замествал в часовете по "домашен бит и техника". По думите му от анонимния сигнал не ставало ясно кой точно охранител се има предвид. Училището се пазело от двама.

Шефът на Регионалния инспекторат в Пловдив Иванка Киркова заяви, че сигналът е получен и при тях. По думите й по този случай и друг път в РИО на МОН са изпращани писма. Проверките обаче досега не са потвърдили написаното в тях.