Доживотен затвор за трафик и търговия с наркотици грози 31-годишния Периклис Полидоло. Кипърецът, който се издирва с Европейска заповед за арест, е заловен на 8 април около 18.10 часа на Дунав мост. 
Мъжът, заедно с още четирима души, е обвинен в общо четири престъпления, извършени през ноември и декември 2015 година. При старта на делото срещу петимата в Окръжния съд в Никозия обаче се явил само единият, а останалите забегнали. За това и на 23 март срещу Периклис е издадена заповед за арест. Съобразно кипърското законодателство за най-тежките престъпления, в които той е обвинен, може да влезе в затвора доживот, а за по-леките - до 12 години. Той обаче отрича да е замесен с наркотърговията. Напротив - казва, че в дома му полицаите са ровили, но не са открили дрога. Освен това е бил задържан в Кипър едва за 6 дена, след което съдът го е освободил. Затова и си помислил, че е свободен човек, който може да пътува. Твърди, че не е бягал от правосъдието, най-малкото защото не знае, че изобщо е издирван. Посочва, че само преди седмици спокойно е минавал през Турция, България и Румъния. След атентатите в Брюксел обаче контролът на всички граници се засили и затова този път се стигна до хващането му.
Кипърецът разказа и че с любимата му, която е българка, преди 1 месец станали родители. Жена му поискала да роди в Румъния и затова тръгнали да пътуват. А в петък, когато е заловен в автобус с турска регистрация, бил на път за кръщенето на бебето. И Периклис, и адвокатът му посочиха, че той страда от клаустрофобия, а мястото му не е в ареста.
Прокуратурата обаче подчерта, че той трябва да бъде задържан в килия, докато се реши дали да бъде предаден на кипърските власти, които го издирват. Това бе и становището на съда, който го остави в ареста вместо под исканата от защитата парична гаранция. Решението може да се обжалва.