Кеят между хотел „Рига“ и Речна гара ще посрещне традиционната русенска тарла от 20 април до 2 май, научи „Утро“. Организатори отново са Съюзът на хотелиерите и ресторантьорите в Русе със съдействието на общината. Около 50 щанда и 12 големи атракциона ще забавляват малки и големи в пролетните дни, естествено ще има и заведения за хапване и пийване на метри от Дунав. 
Организаторите са предвидили и две томболи, които ще се теглят на 27 април и 2 май. В жребия ще участват всички, закупили билет за някой от атракционите. Ще се връчват по три награди - таблет, велосипед и юношеско колело, съобщи председателят на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в Русе Красимир Иванчев.
Тъй като тарлата ще бъде разположена в близост до реката, отново ще бъдат взети допълнителни мерки за безопасност. На брега ще се постави метална ограда, а за сигурността на малчуганите и другите гости ще бди охранителна фирма. 
Общината вече постави бариери на входовете към кея, така че достъпът до тарлата ще бъде само пеша, напомни Иванчев. Така миналогодишният проблем със стълпотворението от автомобили ще отпадне, но се очаква затруднено паркиране по „Фердинанд“ и околните улички.