Един ден счетоводителката на фирмата на Стефан Алексов му се обажда по телефона и му съобщава, че вече не е собственик на собствената си компания, става ясно от репортаж на bTV.

Така бизнесменът от Благоевград тръгва по мъките и разбира, че случилото се с него не е никак трудно и може да бъде повторено с други фирми.

Според него, ако разполагате с електронен подпис, може спокойно с фалшиви документи да придобиете фирма, която не е ваша. Проблемът е в Агенцията по вписванията, където се приемат документи по електронен път, а така те лесно се подправят.

Крадецът Милен Маринов е от Видин и практикува тази дейност от известно време. Оказва се, че той вече е станал по незаконен начин собственик на няколко фирми, някои от които със завидни материални активи.

Полицията вече е извикала Маринов на разпит, но той не се е явил. По-късно заявява, че е продал самоличността си за 20 лева.

А бизнесменът от Благоевград Алексов заявява, че има голям късмет, защото е разбрал за подмяната веднага и е успял да блокира сметките си и да не позволи източването им.