Само преди седмица индийската общественост бе потресена от новината за самоубийството на една от най-прочутите си актриси - Пратюша Бенерджи, по-позната като главната героиня от сериала “Малката булка”, който се излъчва по Нова тв. Бенерджи играеше порасналата Ананди, омъжена още като невръстно дете.

По средата на

сериала обаче тя

бе сменена от

друга актриса

- Торал Распутра, която играе в момента.

24-годишната жена бе намерена от своя годеник Рахул Радж Сингх обесена на вентилатора в дома си. От самото начало версиите за смъртта бяха противоречиви. И ако у нас се тиражираше първоначално историята за самоубийство, в Индия всички приятели на младата актриса твърдяха, че всъщност това е

много добре

планирано убийство

Версиите минаха през бременност, физически тормоз от половинката ѝ, стрес и дори безпаричие.

Намира я годеникът ѝ, когато се прибира вкъщи. С помощта на съседи я откарват в болницата, но вече е късно. Не се обажда в полицията. Казва, че се уплашил и затова не го е направил. Младежът бе арестуван за разпит, нае си адвокат и влезе в болница със стрес и пристъпи на задушаване. В същото време родителите му обясняват пред медиите, че Пратюша се е самоубила от безпаричие. Печелела добре, но все страдала от липса на финанси, защото не умеела да ги разпределя правилно. Според тях това е и основната причина за кончината.

По това време дават конференция и най-близките приятели на Пратюша - Викас Гупта, Шашанк Виас, Лиа Диас, Камия Пунжаби и съветникът и неин адвокат Фалгуни Брамабат. Те решават да опровергаят всички слухове относно самоубийството ѝ и открито

недоволстват срещу
снимките на
мъртвото ѝ тяло,


които се появиха в интернет. “Работили сме заедно. Освен всичко останало сме говорили и за пари. След “Малката булка” тя не е спирала да се появява по телевизията - в предавания, малки и големи роли в сериали и реклами. Така че всякакви предположения да е имала финансови проблеми са повече от нелепи. Пратюша струваше хиляди рупии само за едно свое появяване. Какви финансови проблеми може да има тогава? Скоро ще излязат наяве и счетоводните отчети от последния ѝ проект”, казва един от приятелите ѝ и неин колега, като по този начин опровергава думите на родителите на годеника.

Адвокатът на Бенерджи направи шокиращо разкритие в деня на пресконференцията, а именно, че на датата на самоубийството тя е искала да подаде жалба срещу годеника си. Той е знаел за това. Проблемите им се пораждали от бившата му приятелка Салуни. Ето защо все по-упорито започна да се смята, че двамата са замислили убийството заедно. Засега от полицията отричат да се работи по тази версия. Пратюша разказвала пред своите приятели, че Салуни Шарма я заплашвала,

нападала психически
и физически и ѝ

казвала, че ще

съсипе кариерата ѝ

“Звънна ми в три през нощта. Плачеше и каза, че повече не иска да живее така. Искаше да излезе от кашата, в която се е забъркала. Салуни я тормозила непрестанно в отсъствието на Рахул. Помолила го е да се намеси, но той отказвал. Изключвал е телефона си и никога не ѝ е бил от помощ в тези ситуации”, разказва открито една от най-добрите приятелки на Бенерджи Лина. “Има стар запис, на който бившата я напада физически. Рахул седи встрани и гледа”, добавя друго момче от компанията.

Има сериозно разминаване и във версията на Салуни с тази на приятелите на Пратюша. В свое интервю тя казва, че никога не е била в контакт с Рахул и актрисата. В същото време тя присъства на откарването на Пратюша в болницата, а след това заедно с Рахул си тръгват в неизвестна посока.

Съседите на двойката също са били свидетели на постоянния тормоз от страна на бившата. Всички нейни приятели разказват, че актрисата била много жизнено момиче със страхотна кариера и светло бъдеще. Единствените проблеми идвали от приятеля ѝ и неговата предишна изгора. Странен е и фактът, че по тялото на Пратюша има физически наранявания -

когато я откриват

мъртва, има синина

на носа, а бузата ѝ

е издрана

Липсата на предсмъртно писмо също кара всичките ѝ близки да смятат, че самоубийството е инсценирано и всъщност е едно добре планирано убийство. Смут в случая внася и височината на Бенерджи. Тя е миньонче, а таваните в дома ѝ са били доста високи. Практически е нямало как и на какво да се покатери, за да увисне на вентилатора.

“Ако беше бременна, нямаше да си посегне. Толкова много искаше да бъде майка”, разказва една от приятелките ѝ за слуховете, че е била бременна във втори месец. “Пратюша беше жертва на добре измислен план. Още щом Рахул излезеше, Салуни се появяваше, за да ѝ досажда", добавя тя.

Миналата неделя тялото на актрисата бе изнесено от моргата на болницата в Мумбай за кремация в Ошивара. Изпратиха я тълпи плачещи приятели и почитатели. Актрисата Моуни Рой дори припадна и се наложи да я носят. Още в първите часове, в които тя бе отведена в болницата, отпред дойде и екранната ѝ половинка Сидхарт Шукла (героят Шиврач Шекхар, който играе неин съпруг - бел. авт.).

Филмовата звезда се залюбила със Сингх през ноември 2015 г. Кроели планове за брак и дори си поръчала на дизайнера Рохит Верма сватбена одежда в индийски стил.

Според нейни близки връзката им куцала заради постоянни намеси от страна на бившата му приятелка.

Карали се заради

нея и той я биел

Накрая дори я зарязал, за да се върне при нея. Часове преди да си отиде от този свят, Пратюша Бенерджи написа в социалната мрежа: “Дори и след смъртта си няма да отвърна лицето си от теб.”

Родителите на младата актриса са настояли тя да бъде погребана в булчински одежди, защото преди самоубийството говорела само за сватбата си. На церемонията майката се разплака и сподели, че дъщеря ѝ я помолила да се видят преди два дни, защото била притеснена за нещо, но срещата така и не се осъществила. Родителите са решени да търсят истината за смъртта, обясниха приятели на актрисата, които са говорили с тях.

НЕЙНИЯТ ВЪЗХОД...

Много известна и скъпоплатена

Пратюша е много известна в Индия и само едно нейно появяване в сериал или реклама струва хиляди рупии, разказват нейни приятели.

...И ПАДЕНИЕ

Отива си едва на 24 години

Животът на красивата индийка е прекършен едва на 24 години. В съзнанието на почитателите си тя ще остане вечно млада и хубава.