Отборът на „Дунав“ тръгна вчера в 13 часа на път към Панагюрище без основния си нападател Антон Огнянов, не попаднал в групата заради оток на петата, научи „Утро“. В Русе остана и халфът Янислав Иванов, който записа само броени минути през пролетния сезон. Той продължава да лекува травма. Затова пък в автобуса се качи Йордан Димитров, който пропусна последните няколко срещи заради контузия в глезена.
В отсъствието на Огнянов старши треньорът Веселин Великов най-вероятно ще запише сред титулярите името на Николай Колев, който може да е полезен с универсалните си качества на работлив футболист, играещ еднакво добре и в средата на терена, и по крилото.
Както първи писа „Утро“, мачът на стадион „Орчо войвода“ срещу „Оборище“ днес ще е от 16 часа.
През есента двубоят между двата отбора в Русе завърши 0:0. Тогава русенските футболисти превърнаха в герой централния защитник на гостите Мартин Димов, който обра във въздуха безбройни центрирани топки. Ако искат тази картинка да не се повтори, дунавци трябва да играят с пасове по земя и бързина по фланговете. 
При всички случаи двубоят ще е един от най-тежките в програмата на „Дунав“ до края на първенството. „Оборище“ е солиден отбор и най-малкото доказателство за непредвидимостта на този тим е четвъртото му място във временното класиране. Панагюрци са само на две точки след третия в подреждането отбор на „Локо“ /ГО/ и на 6 след подгласника на лидера „Поморие“.
В другите мачове от кръга в „Б“ група: днес - „Банско“-“Добруджа“, „Локомотив“ /Мездра/-“Септември“ /Симитли/, „Локомотив“ /Горна Оряховица/-“Пирин“ /Разлог/, „Ботев“ /Гълъбово/-“Верея“ /Стара Загора/, „Поморие“-“Спартак“ /Плевен/, „Созопол“-“Лудогорец 2“, утре - „Нефтохимик“-“Литекс 2“.