Голяма суматоха с „варда, че идвам“ е на път да затвори коридорите на БФС след срещата с представители на клубовете във връзка с евентуалното създаване на така наречената Висша лига.
„Ние можем да изпълним всички критерии и да играем в елита! Ръководството на клуба дава гаранции“, обадиха се веднага от „Локомотив“ /ГО/.
Гаранциите били факт и в „Созопол“, не закъсня старши треньорът на созополци и дежурен душеприказчик по важни футболни теми Румен Димов. На въпроса дали клубът може да задели 1 500 000 лева в предварителен фонд, Димов отговори: „Няма никакви проблеми! Готови сме!“
Разликата в двата случая е, че в Горна се уповавали на „помощ от държавата и министър Кралев“. Хубаво, ама министър Кралев каза ясно преди 5 дни в Русе, че уповаващите са много, а държавата няма достатъчно пари за спортна инфраструктура. Тогава?
Като стана въпрос за критерии по пътя към тази пуста Висша лига, ето какво каза пред „Утро“ директорът на детско-юношеската школа в „Дунав“ Драгомир Григоров: „Каква Висша лига, какви 5 лева, ако кандидатите за елитен футбол нямат публика! Да вземем „Славия“ - всеки мач в Овча купел върви пред 150-200 души! Първият и най-важен критерий трябва да са хората, защото футболът е заради тях!“. Някой може ли да спори с това мнение?!
Отсега е ясно, че в Созопол ще има един файтон фенове, но хората край морето са слънчеви, упорити и амбициозни. И ако не могат да пробият с игра, явно знаят други начини.
С толкова много мераклии една Висша лига по български ще даде плът и кръв на поговорката „Преоблякъл се Илия, погледнал се - пак в тия“.