Саутхямптън сложи край на серията си от пет мача без победа и се наложи с 1:0 над Арсенал на своя стадион, като по този начин удари и по амбициите на артилеристите да финишират в топ 4. Отборът на Микел Артета се свлече на 6-о място с равни точки с Манчестър Юнайтед, който днес измъкна трудна, но драматична победа над Норич с 3:2. Хеттрик за Червените дяволи реализира португалската мегазвезда Кристиано Роналдо.

Иначе гостите от Лондон започнаха добре мача на Сейнт Мерис, но вратарят Фрейзър Форстър спаси отлично няколко опасни удара. Постепенно домакините взеха контрола върху срещата и стигнаха до гол минута преди края на първата част. Разписа се Ян Беднарек след изпълнение на ъглов удар от Мохамед Елюнуси.

През второто полувреме отново вратарят на домакините блесна сериозно, спасявайки в различни моменти удари на Емил Смит Роу, след това и на Букайо Сака. В самия край Форстър отрази и тупалка на Гранит Джака.

Кристиано Роналдо откри резултата на Олд Трафорд в 7-ата минута, след това удвои в 32-ата. Гостите от Норич, които са на дъното и почти сигурно ще се простят със статута си в елита, успяха да изравнят. Най-напред Киърън Дауъл намали в края на първото полувреме. Финландският здравеняк Теему Пуки изравни в 52-ата, след като успя да се измъкне от линията на засадата и след това прати топката до гредата за 2:2. Попадението беше прегледано с ВАР преди да бъде потвърдено, тъй като се оказа, че защитник на Юнайтед покрива засадата само с върха на рамото си. Но Роналдо не беше казал последната си дума и вкара за 3:2 в 76-ата минута. Срещата започна на фона на хилядни протести от публиката на домакините срещу американските собственици – фамилията Глейзър и техния начин на управление на клуба.

Уотфорд пропусна шанса си да излезе по-нагоре в опасната зона. Новаците от Брентфорд нанесоха кинжален удар в 95-ата минута, когато Кристиан Ериксен сложи топката на Понтус Янсон, вкарал за 1:2. Стършелите са предпоследни с 22 точки, на 6 от първия спасен Евертън.