След снощния мач на Берое с ЦСКА лекоатлетическата писта е с тежки поражения. Щетите са нанесени от хвърлените върху нея факли от сектора на старозагорския фенклуб.

Прогаряния има на десетки места пред сектора на фенклуба на Берое. Пред сектора на ЦСКА пистата е непокътната. "Ние в продължение на 6 години градим, за да има лека атлетика и футбол в Стара Загора. Създаваме страхотна материална база. Всички ни завиждат за най-доброто, което го има в нашия град. И наши съграждани да унищожат това – никога не съм очаквала такова нещо." каза лекоатлетката - Емилия Драгиева.

Два дни преди това с Пожарната и МВР, заедно с целия УС на футболния клуб и на леката атлетика бяхме на стадиона, за да измислим как да предпазим пистата от феновете на ЦСКА. А се оказа, че нямаме проблем с тях, но имаме проблем с нашите фенове. И те ни забиха нож в гърба." допълни тя.


От своя страна кметът на града - Живко Тодоров бе категоричен, че когато се установят виновниците за поразията - те няма да стъпят на стадиона докато са живи.

Нанесените щети тепърва ще се изясняват, но сумата ще е над 200 000 лв