Председателят на Областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс се ангажира с лобиране за бърз ремонт по изгорялото елтабло на Градския стадион. „Утро“ разговаря с Димитров за състоянието на Градския стадион, както и за видяното от него в контролата на „Дунав“ срещу „Черно море“.

- Г-н Димитров, ще може ли Русе да осигури нормални домакински мачове на „Дунав“ през пролетта, което означава осветлението да е налице и теренът да го бива?
- Надявам се. Веднага искам да благодаря на кмета Пламен Стоилов, който реагира много бързо. Беше направена връзка с министър Красен Кралев и изпълнителния директор на БФС Антон Попов. Доколкото знам, министърът е разпоредил фирма „Тарктур“ да поеме ремонта на таблото. Първите реални крачки са направени и вашият вестник писа за тях.
- Публична тайна е, че и другите 3 табла не са в отлично състояние. 
- Така е. За съжаление можем да ги запишем в графата „Потенциално изгорели“. Дано „Турктур“ свърши бързо своята работа, защото не можем да се молим вечно пред БФС мачовете на „Дунав“ в Русе да са от 12.30 часа. Неудобството е и за зрителите. Като дойде април-май и ни насрочат мачове по тъмно, а осветлението го няма, какво ще правим!
- Изгледахте на живо мача на „Дунав“ срещу „Черно море“ във Варна. Какво видяхте?
- Спортно-технически анализ не се наемам да правя, защото отборът си има старши треньор. Като човек от трибуните и бивш футболист ще кажа, че „Дунав“ стоеше много по-добре от своя съперник през първото полувреме. Видях непримиримост и борбеност. Головете през второто полувреме бяха нелепи. Първо се заформи едно меле с рикошет, после Георги Илиев изненада Макенджиев с удар от фаул във вратарския ъгъл. По-важното е, че усетих един задружен отбор. Явно старши треньорът Людмил Киров е успял да направи добра сплав от досегашните и новите футболисти.  
- Какви са надеждите ви за „Дунав“?
- Ясно е, че отборът ще играе бараж за оставане в Първа лига. Мога само да си пожелая, че с помощта на феновете „Дунав“ ще оцелее и през този сезон. Друго ме притеснява повече и това са пропуските в организационно отношение. Всички в Русе се надяваха, че контролата с „Литекс“ на 9 февруари ще е в „Здравец“. И беше нормално да е там предвид традицията отборът да бъде представен пред феновете. Вместо на свой терен „Дунав“ ще пътува за Ловеч.
- И защо не се стигна до договорка за русенски мач?
- Защото нямало добри терени за игра. Треньорският щаб и футболистите нямат вина, че ще трябва да играят в Ловеч.