Горене на стари грамофонни плочи станало повод за истински пожар на телефона на Регионалната инспекция по околната среда и водите. 
Дъждът от сигнали за неприятни миризми завалял от 20.30 часа във вторник и продължил до 23 часа. Оказало се, че пратените на проверка екоинспектори са установили, че собственик на частен имот близо до Кръговото кръстовище е запилил винилови плочи, които изпускат гъст дим и остра миризма при горене. От смрадта се оплакали хора, които живеят в района на хипермаркет „Кауфланд“ и части от центъра на града.
Екип на инспекцията е обходил района на сигналите съвместно с представители на полицията. Така контрольорите стигнали до къщата, край която били струпани големи количества стари грамофонни плочи и дървени отпадъци, които били използвани за отопление. Собственикът получил предупредителен протокол, с който му се забранява да гори боклуци.
Отделно от РИОСВ отчитат, че неприятните миризми във въздуха могат да се дължат и на пръскането срещу комари, което Общината извърши във вечерните часове в понеделник, вторник и сряда.