Шефът на ДАИ Цветелин Цветанов и четирима от обвиняемите заедно с него остават в ареста за постоянно. Цветелина Дойчинова и Иван Иванов от групата, обвинена в корупция, изнудване и търговия с фалшиви шофьорски книжки, получиха мярка домашен арест. 

Това реши Специализираният наказателен съд. Съдията подчерта, че няма опасност обвинените да се укрият, но могат да извършат друго престъпление. Те заемат високи длъжности в администрацията и могат да попречат на разследването, като повлияят на свидетелите или пък на събирането на писмени доказателства. 

Според съда организираната престъпна група е създадена от държавна институция и деянията са изключително опасни. Освен това, обвиненията са за тежки умишлени престъпления, за които се предвижда наказание над 5 години.

„За това, че обвинените са извършили престъпленията, има много доказателства”, каза още съдията по делото. 

Основните са свидетелските показания. Редица служители на Автомобилната администрация са дали показания. В тях те подробно описвали престъпната схема. Разказвали и как и какво им е поръчвал Цветелин Цветанов. По техните думи, Цветанов давал листчета с имена и заръката да оправят случая, съобщи Нова тв. Съдията подчерта, че за организирана престъпна група не е нужно членовете да се познават и да комуникират помежду си. Достатъчно е да са с ясното съзнание, че изпълняват поставената престъпна цел. В случая това се доказвало основно от свидетелите и използваните СРС-та.