Възрастна жена се простила с над 2000 лева, след като мним доктор я измамил да даде пари за лечение на уж пострадалия й син. След като дала парите, бабата решила да се обади на „доктора“ и чула вулгарна псувня в слушалката.
Във вторник около 16 часа 76-годишна жена била в жилището на сина си, когато звъннал домашният телефон. Обадил се мъж, който я попитал кой е собственикът на електромера. Старицата казала, че е на сина й, след което мъжът й съобщил, че той и още четирима работници са обгорели при токов удар на работното им място, след което поискал номера на мобилния й телефон. 
На него пък се обадил друг мъж, който се представил за доктор и обяснил, че синът й е откаран в Плевен за операция, но трябват 12 000 лева за поставяне на имплант. Бабата отговорила, че има само 2000 лева, но те са в дома й. „Докторът“ я накарал да отиде да ги вземе, като казал, че ще изпрати човек да прибере парите. Надвечер жената предала на непознат 2350 лева и набрала доктора, за да каже, че парите са предадени. Когато чула циничния отговор, веднага разбрала, че е измамена и в 19.30 часа се обадила в полицията.
Това е първата измама в Русе след едномесечно затишие поради залавяне на пет алоизмамници при специализирани акции на полицията. С нея ударите в града от януари насам са 18 за 44 950 лева.