Президентът на ФК „Дунав“ д-р Симеон Симеонов получи покана от БФС за среща с шефа на футболната централа Борислав Михайлов, съобщи за „Утро“ председателят на Областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс. Срещата ще е през следващата седмица и достъп до нея ще имат само ръководители на клубове, чиито представителни отбори са в „А“ група или са на път да влязат в елита. На сбирката ще се дебатира темата как, дали и при какви условия представителната дивизия може да премине във формат Висша или Суперлига.
А в лагера на „Дунав“ работят сериозно, но спокойно в подготовка за домакинското дерби срещу „Локомотив“ /Горна Оряховица/ на 2 април. Спортно-техническият щаб вече разполага с пълен запис от контролата преди няколко дни на горнооряховските „железничари“ срещу „Локо“ /Пловдив/.
Само двама футболисти на „Дунав“ ще пропуснат мача. Контузеният Янислав Иванов вече тренира, но едва ли ще намери място в групата. Йордан Димитров ще се нуждае от по-продължително лечение на глезена.
В същото време се разбра, че ръководството на „Локо“ /ГО/ възнамерява да организира фенска екскурзия за двубоя в Русе. За целта са ангажирани два автобуса. С личните си автомобили ще пристигнат още привърженици на гостуващия отбор. 
Феновете на Горна дори излязоха с провокационен апел. В него се казва: „Нека да покажем кой е най-футболният град с най-вярната публика!“ А новият старши треньор на „Локо“ Александър Томаш погъделичка в тон егото на червено-бялата публика. Тя била „велика“. 
Е, заповядайте да си сверите часовника!
И нещо важно - билетите в предварителна продажба ще се предлагат до днес в 17 часа. Изключението бе направено, тъй като феновете на „Локо“ дали заявка, че ще пристигнат утре в Русе, за да изкупят „поне 700 талона“.