С концерти, спектакли, демонстрация на противопожарна и полицейска техника и „Алея на уменията“ Русе отбеляза вчера Деня на детето. 
Служители на полицията и на противопожарната служба от сутринта посрещаха в центъра на града децата и техните родители. Те бяха любопитни да се запознаят отблизо с работата и оборудването на служителите, да наблюдават демонстрации, както и да си направят снимка с техниката.
Шестгодишният Боби се снима на полицейския мотор, но като порасне е решил, че ще бъде строителен инженер. „Харесва ми да бъда и полицай, за да ловя престъпниците“, каза детето. 
Най-голям интерес имаше към противопожарния автомобил. На опашката да го разгледа бе и осемгодишният Алекс.
„Искам да бъдат пожарникар или полицай. Сега съм първи клас и най-много ми се отдава математиката“, обясни момчето. 
Програмата за празника включваше още „Алея на уменията“, където деца представят своите сръчности в различни ателиета.
В центъра на града Общинският детски център за култура и изкуство беше подготвил за децата „Пъстра въртележка“ с игри, музика, забавления и много награди, а в Парка на младежта вечерта се състоя концерт на съставите на Общинския младежки дом. 
По интересен начин бе отбелязан 1 юни в Гимназията по дървообработване, където учители и ученици празнуваха заедно. Учителите - с изложба на играчки и лакомства от своето време, а учениците - с балони и любими детски песни в училищния двор. С много настроение всички си спомниха за отминалите незабравими години и най-важно, учениците видяха, че и техните учители са били деца.