„За да се развива община Ветово, кметът Георги Георгиев просто трябва да се оттегли. Той е в пенсионна възраст, здравословно очевидно не е в най-добрата си форма. Инатът, който му е присъщ вече 20 години, води до унищожаването на общината. Няма доверие от наша страна в кмета“. Това каза общинският съветник от ГЕРБ във Ветово Димитър Денев на пресконференция вчера. В нея участваха също председателят на местния парламент д-р Мехмед Мехмед и общинският съветник от ГЕРБ Пламен Пенчев. Те дадоха отговор на всички обвинения в декларацията от името на гражданите на Ветово, която кметът Георгиев оповести пред медиите преди две седмици. Съветниците подчертаха, че в текста има множество факти и обвинения, които не кореспондират с истината, и нарекоха декларацията пасквил. 
„Общинска администрация Ветово е едно неработещо формирование. За 20 години управление населените места и жителите на Ветово са намалели два пъти. Това е резултат от управлението на Георгиев и няма как да приемем, че общинският съвет пречи на общината да се развива“, каза Денев. Според него искането ГЕРБ да го оттегли като общински съветник, каквото има в споменатата декларация, е механизъм, който съществува само в конструкцията на кмета и няма законово и морално основание. 
Общинските съветници подробно коментираха и опровергаха всички конкретни примери в същата декларация, с които се твърди, че в състава на общинския съвет се налагат идеите и мненията на Денев и д-р Мехмед, като тази политика е започнала още през втората половина на предходния мандат. Освен това посочиха, че в пресконференцията на кмета е участвала Виолета Захариева като представител на гражданското общество, а тя всъщност е общинският лидер на АБВ за Ветово. Изключително лицемерно е, когато се криеш зад маската на независим, защото местната коалиция на кмета „Бъдеще зз всички“ е съставена от няколко партии, коментира Денев.
Относно едно от обвиненията в декларацията, че общинският съвет се старае да представи общинска администрация като некомпетентна и неработеща, общинските съветници се позоваха на анализ, изготвен въз основа на европейски проект за повишаване на административния капацитет. Той съдържа 4 страници със слаби страни, като след предоставянето му не са предприети никакви мерки, подчертаха те. 
„Две предходни години, както и сега, общинският съвет отказва да приеме бюджета на общината. Общинският съвет иска прозрачност от кмета. Всеки лев, който гласуваме, трябва да се знае за какво е изразходван“, категоричен бе д-р Мехмед. По отношение на възнагражденията на общинските съветници той посочи, че те са едни от най-ниските, като размерът им е около 120 лева месечно.