Човек забелязва,че мъж жестоко влачи кучето си вързано за колата. Животното се гърчи и е цялото в кръв. Гражданинът спира собствената си кола и се опитва да помогне на клетата животинка.Но попада в ареста. За "неправомерни действия".
Ето и фактите:
Вчера, 26.март 2016 г Милко Величков забелязва да преминава Фолксваген Пасат а за теглича му се влачи …вързано куче, след което остават кървави следи и изпражнения. Милко успява да спре автомобила и да спаси животното. Но…в крайна сметка престоява в ареста за ,,неправомерни действия“ и му повдигат обвинения по чл.325 от НК. А изродът влачил кучето, е освободен и заявява: ,,Животното си е мое , ще правя каквото си искам“!
Ето какво написа за преживяното Милко Величков в социалната мрежа Фейсбук:

,,Скъпи приятели, не съм вярвал че и на мен може да ми се случи да попадна за 24 часа в ареста, но ето че за всичко си има първи път. А случката: вчера, към 15:30 докато си оправям разни неща по мотора и докато една купчина дечурлига си играят на улицата, ей този индивид със черното яке, с висока скорост се задава от единия край на улицата, преследван с бясна скорост от едно такси. След секунди разбирам причината – на теглича на този (тука ми се губят думички) е закачено и се влачи … куче. Горкото животно се влачеше по корем в продължение на поне 200 м и той очевидно нямаше намерение да спре. Настигам колата след ъгъла и с помощта на комшии (които впоследствие също се покриха като трябваше да свидетелсват) го вадим от колата и започва разправията. Аз лично подавам сигнал на 112. Оправданието на идиота беше, че го бил забравил докато го разхождал. Следи от кръв и изпражнения на животното имаше видими поне от около 100 м. След цялата разправия и сумата ти патрулки, които се изсипаха мен ме отвеждат в районното с постановление за задържане за 24-часа и повдигане на обвинение по чл.325 от НК, а този идиот спокойно си се прибра вкъщи и е много спорно дали ще бъде обвинен в каквото и да било. Чуваха се коментари: „Животното си е мое и ще си правя каквото искам“, „Ако искам и прасе ще си вържа и ще си го тегля“ и т.н., но понеже видете ли Милко може би бил гръмнал във въздуха, идиота преживял голям стрес и уплах и сега Милко го чака присъда! Само да допълня, че по същия член, в продължение на 10 часа в една килия с мен бяха и трима циганина, оказали съпротива по време на арест и обиждащи служебни лица! Ай честито! Ебати държавата, ебати законите, ебати хората!“