Представяме ви две успешни дами, които променят своя свят, като следват пътя на красотата 

Те ще ни разкажат защо уверената жена 
е красива жена и как когато жените се подкрепят, 
се случват невероятни неща


Уверената жена 
е красива 
жена!


Доротея Очкова редовно използва продуктите на Avon от 10 години и е представител на Компанията за жени от началото на 2015 година. Завършила е магистърска степен по „Стопанско управление“ и от години работи като кредитен експерт “Фирмено кредитиране“. Смело прегръща предизвикателствата, обича да общува и да създава нови познанства. Искрено се радва, когато може да помага на хората около себе си. 

Чувстваш ли се успешна? Как го постигаш? 
Чувствам се успешна, когато постигам целите си, и то по възможно най-добрия начин. Не обичам да правя неща на всяка цена – за мен е важно да запазя баланса между семейство и работни ангажименти и да се чувствам добре с това, което правя. Вярвам, че е достатъчно да начертаеш своя път до успеха и да бъдеш постоянен и целенасочен, да оценяваш всичко по пътя си. Успехът се крие в малките неща – малките ежедневни стъпки по пътя към успеха, малките жестове към тези, които се нуждаят от помощ, минутката пред огледалото сутрин, колкото да сложим червило и да намигнем сами на себе си. 
Успяваш ли да съвместиш всичките си роли – на работеща жена и майка? 
За щастие да! Но си признавам,  че понякога e истинско предизвикателство. Не спирам да си повтарям, че успешните хора имат същите тези 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата, както и не толкова успешните. Значи всичко е въпрос на организация. И на увереността, която трябва по-често да проявяваме. Това е един от първите уроци, който научих като представител на Avon.   Преминавам обучения как да общувам успешно, зареждам се с положителни емоции и нови сили – всичко това ми помага да бъда по-успешна в останалите ми роли.
Пътят ти като представител на Avon е кратък, но много динамичен и успешен. Какво те привлече към компанията? 
Харесва ми начинът, по който компанията подкрепя представителите си – как ги мотивира, стимулира и развива. Тук се запознах с много нови хора и създадох истински приятелства. Извън отношенията с хората, с Avon винаги съм в крак с най-новите световни тенденции в грима и модата. И в същото време усещам, че зад мен стои стабилността на една 130-годишна компания. А това ми помага много по-лесно да препоръчвам страхотни продукти на своите клиенти и приятели и да съм още по-успешна като  представител. Много ме впечатли възможността да изградя нещо сама, а това, че хобито ми носи и допълнителни спестявания на мен и хората, с които работя, е просто прекрасно. 
Смяташ ли, че си независима? 
За мен независимостта и увереността са задължителни качества и работя усилено, за да ги усъвършенствам. Независимостта е в това да разполагаш с ресурса, знанията и най-вече увереността да се справяш с ежедневните предизвикателства. Само така можем да бъдем полезни на себе си и на обществото, в което живеем. По този начин учим и децата си да бъдат самостоятелни и отговорни. Avon ми дава независимост чрез всички възможности, които получавам като представител.
Какво в ежедневието те вдъхновява? 
Радостта и усмивките на околните, когато са постигнали успехи, и аз имам принос за това. Аз вярвам в нещо, което съм приела и за една от максимите си: „Раздавай с пълни шепи усмивките и ентусиазма и предавай знанията и опита си на околните”. Като вдъхновяваш и помагаш на хората да бъдат щастливи, ти самият получаваш доверие и приятелства, чувстваш се полезен и градивен и така ставаш още по-успешен. Щастлива съм, че мога лично да се ангажирам с каузите на Avon - срещу рака на гърдата и срещу домашното насилие. Да предлагам на приятели и клиенти продукти с кауза е истинско удоволствие, защото знам, че моите усилия подкрепят хора, които имат нужда от помощ.
Какво ти дава работата с Avon?
Благотворителните каузи на компанията определено са тези, които ме правят наистина щастлива. За мен е голям успех, когато освен с лични средства допринасям и като предоставям на хората лесен начин също да помогнат – с покупка на благотворителен продукт. Много е важно да знам, че средствата, които се събират, отиват целенасочено и по предназначение – да подпомогнат жени, болни от рак на гърдата и такива, жертви на домашно насилие. Само през 2015 компанията дари 100 000 лв. в помощ на жени с рак на гърдата. Смятам, че всички ние трябва да се ангажираме по-силно с тези важни теми, като едновременно проявим своята съпричастност към засегнатите и също така като правим повече за собствената си профилактика и не се притесняваме да повдигаме темата за насилието у дома. 
Вярваш ли, че ти самата си вдъхновение за жените около теб?
Уверената жена е красива жена!  Откакто съм представител на Avon изпитвам удовлетворение от това да видя как с продуктите и съветите, които предоставям на жените, с които общувам, те се променят, стават по-уверени, чувствайки се красиви. Това мe кара още по-силно да вярвам, че когато една жена се чувства уверена, тя вдъхновява околните със своята увереност и ги стимулира също да преследват мечтите си и да вярват в успеха.
Какво е за теб красотата?
Красотата е в отношенията – в отношението към себе си, към любимия, към детето, родителите, приятелите, колегите, шефа. Ако си добър, позитивен, градивен, уверен в себе си и целеустремен, тогава ти си красив и наистина променяш света. Напълно вярвам, че красотата – и външната, и тази дълбоко в нас, има силата да създава позитивна промяна за цялото общество.


Работя, когато 
и колкото сама преценя


Габриела Неделкова е представител на Avon от 2012 г. Следва магистратура по „Право“, като успешно се развива и утвърждава всеки ден. Влюбена е в живота и постоянно търси начини да се усъвършенства, да преследва мечтите си, да се възползва от безкрайните възможности, които се откриват пред нея. Смело прегръща пътищата за развитие, които Компанията за жени предлага, и създава свят, в който е уверена, ценена и независима.  

Успяваш ли да се справяш да работиш и учиш едновременно?
Всичко е въпрос на организация. За да планираш добре нещата си, трябва да си  погледнал на картината отвисоко. Основното е да си подредил важните неща, като си ги разположил във времето, да знаеш кои са приоритетите ти и колко време и усилия искаш ти самият да вложиш. От работата ми с Avon се научих, че човек може да прави много неща, може да се развива добре в различни области, стига да има желанието за това. Аз съм студент и за мен е голям плюс, че работя когато и колкото сама преценя, влагам толкова ресурс, с колкото в дадения момент разполагам.  
Това ли те подтикна да станеш представител на Avon? 
Всъщност не! Основната причина е любовта ми към козметиката. От малка се интересувам  от  нея и следя новите тенденции. Обичам да съм в крак с новостите, а с Avon мога да го правя. Усещането, че това, което правя, е точно това, което искам, ме изпълва с позитивна енергия. Също така съм много общителна, отворена съм към нови познанства и приятелства. Покрай ангажимента ми с Avon разширих много социалния си кръг. Зареждам се с положителни емоции от общуването с всички хора, с които се срещам ежедневно. Към Avon ме привлякоха и възможностите за допълнителни спестявания, финансова независимост и алтернативна кариера. Компанията ми помогна не просто да се чувствам добре в кожата си и да изкарвам парите си сама, но също така да имам възможност да управлявам времето си. 
Чувстваш ли се успешна? 
Чувствам се успешна всеки път, когато близките хора ме погледнат в очите и ми кажат, че се гордеят с мен. Всеки може да бъде успешен, стига да повярва в себе си и мечтите си, да открие пътя, който да следва, за да ги постигне. Смея да твърдя, че аз повярвах, че мога да сбъдна мечтата си, и сега смело и уверено следвам пътя си. Усещам силата на една 130-годишна кампания, която стои зад мен и ме подкрепя. 
Чувствам удовлетворение, когато с моя препоръка или съвет видя, че променям начина, по който поне една жена възприема себе си, усеща се красива и желана. Аз вярвам, че една уверена в себе си жена е не само красива и независима - тя може да промени света! 
Какво научи от работата си с тази 130-годишна компания? 
През годините научих наистина много неща – какво е да усещаш подкрепа в желанието си да разгърнеш пълния си потенциал, да бъдеш независим и уверен, да си отговорен за собственото си време. Имам усещането, че принадлежа към голямо семейство, което дава много положителни емоции на всички нас. Това ми помага да бъда отдадена, както и да предавам тази положителна енергия в контактите си с хората. Светът на Avon ме научи на отворена и позитивна комуникация с хората, доверие, уважение и почтеност. Така разбрах, че мога да бъда силна, независима и успешна! 
Какво те вдъхновява?
Вдъхновява ме възможността да заразявам други жени като мен с вярата и желанието да поемат рискове и да дават най-доброто от себе си. Моите контакти като представител са основно с жени и мога да кажа, че когато жените се подкрепят, се случват невероятни неща. Напълно вярвам, че с красотата си (красота във всичките й външни и личностни проявления) всички ние можем да променим света.
Едно от основните неща, които ме вдъхновяват при работата ми с Avon, са благотворителните каузи. И аз се чувствам съпричастна на каузите срещу домашното насилие и рака на гърдата, като предоставям на хората лесен начин да помогнат – с покупка на благотворителен продукт. Смятам, че повече хора трябва да се ангажират с теми, които са важни за обществото, като помагат лично в борбата с рака на гърдата и с домашното насилие и вярват, че с малки стъпки промяната в възможна. 
Как козметиката променя жените?
Вярвам, че козметиката в голяма степен променя самочувствието на жената, защото предоставя възможност всяка дама да изрази своята индивидуалност по начин, който тя би искала. Въпреки че  всяка от нас има различно възприятие за козметиката и красотата, не трябва да забравяме, че когато се чувстваш красива, виждаш и създаваш красота около себе си.
 Говорихме за тенденциите. Можеш ли да споделиш какви ще бъдат тенденциите в козметиката  тази пролет, кои са твоите топ 3 продукта?  
Един от любимите ми съвети, когато говоря за тенденции е: „Никога не сваляй усмивката от лицето си! Тя е най-красивият аксесоар!”. Но, ако трябва да бъда конкретна -  много хитово и напълно в крак със световните тенденции е червилото True Color Perfectly Matte. То е със съвършен матиращ цвят и хидратиращо усещане за устните в едно. За неустоимо изкусителен  поглед е спиралата Big & Multiplied, която едновременно разделя, подчертава и придава обем на всяка мигла. Нещо много любимо е иновативната антицелулитна терапия на Avon - Solutions Termal-active. С този продукт всички ние можем да постигнем един размер по-малки дрехи.