Шофьор отива на съд за каране с рекордните 230 км/ч. На 26 и 27септември 2015 г. Антон Д. качил в колата свой приятел, натиснал газта до дупка и се понесъл по междунардния път Русе – Свиленград.
 
Докато стрелката на скоростомера бясно се качвала нагоре, Антон истински се кефел, а спътникт му снимал с камерата на мобилния си телефон изпълнението.
 
Двамата младежи прелетели през центъра на село Поликраище с 230 км/ч. "По време на записа водачът демонстрирал неуважение към бъдещите зрители, показвайки циничен жест със среден пръст и отправил подигравателн поздрав към национална електронна медия", се казва в обвинителния акт, цитиран от "Монитор".
 
След това записът бил качен в Youtube. Според прокуратурата по своето съдържание "деянието е отличава с изключителна дързост, а поведението на обвиняемия е скандализирало обществото".
 
По време на разследването станало ясно, че с тази скорост Антон е подложил на доста сериозен риск и самия автомобил, като е вдигнал с над 30 км. повече от заводските му характеристики.
 
Самият джигит е стар познат на търновските катаджии. Той има 25 нарушения на Закона за движение по пътищата, част от които още реди да има книжка и да е навършил пълнолетие.
 
"Като водач е крайно недисциплиниран, рисков и многократно създава опасност за останалите участници в движението. Търси публика, пред която да демонстрира "майсторство" на рали състезател, за каквото няма необходимата праоспосоност и квалификация", се казва в обвинението на Районната прокуратура в Гона Оряховица.
 
Ако бъде признат за виновен Антон Д. може да получи до пет години лишаване от свобода.