Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун призова армията да бъде готова за нанасянето на удар по правителствените организации в Сеул, веднага щом бъде дадена заповедта за атака. Това съобщава РИА Новости, позовавайки се на агенция Рехнап. Севернокорейският лидер заяви това в хода на инспекция на артилерийски учения.По думите на Ким Чен Ун, Северна Корея ще достигне обединяването на страната, „безжалостно унищожавайки” държавните институции на Южна Корея. Ким Чен Ун подчерта, че военнослужещите трябва да поддържат бойния си дух на висота и да бъдат максимално бдителни. 

Севернокорейската Централна телеграфна агенция публикува изявление на комитета по международни дела на Северна Корея, съдържащо заплаха за опожаряване на президентския дворец в Сеул, като бъде превърнат в море от огън и пепел. В него също се говори за намерението за началото на ответна война против САЩ и южнокорейския президент. 

На 21 март Северна Корея изстреля по посока на Японско море ракета. След това успешно извърши наземни изпитания на ракетен двигател с твърдо гориво.