Неуредени лични взаимоотношения между българин и афганистанец са причината за подадения сигнал за предстоящ атентат в София, съобщи БНР. Още преди ден полицията е проверила обстоятелствата около случая и криминалисти са стигнали до заключението, че реална опасност няма.

Пред медията разследващи разказаха, че двамата мъже са се скарали преди дни. За да отмъсти на бившия си приятел, българският гражданин се обажда на телефон 112.

Заявява, че афганистанецът има намерение да извърши самоубийствен терористичен акт. Посочва и мястото – автобус на градския транспорт, минаващ покрай хотел "Плиска".

След получаване на сигнала, работа по него започват и в СДВР, и в Националната полиция, и в ДАНС. Участниците в случката са разпитани, като в крайна сметка от показанията им става ясно, че причината за подадения сигнал е отмъщение заради влошените отношения между двамата мъже. Източници от службите обясниха, че за момента никой от двамата не е задържан. Няма яснота дали афганистанският гражданин е със статут на временно пребиваващ у нас или има български документи.