7 вероятно е щастливото число на Samsung. Моделът от седмата серия Galaxy S7 бе обявен за най-добрия смартфон, оценяван някога от изданието Consumer Reports. 


Според анализаторите от изданието смартфонът има изключителна камера, дълъг живот на батерията и супербърз процесор. В допълнение на това идва екран с изключително висока резолюция. 

Характеристики като водоустойчивост и слот за допълнителна памет са сред останалите причини устройството да получи най-висока оценка, се казва в ревюто.

Смартфонът може да снима видео в 4К формат или в Ultra HD формат. Тези файлове са изключително големи по размер, което прави почти наложително смартфонът да разполага със слот за допълнителна памет. 

Батерията издържа на 24-часов режим на разговори -  повече от два пъти над възможностите на модела iPhone 6S. В същото време качеството на звука при моделите S7 и S7 edge е кристално. 

Високата резолюция на дисплея пък го прави по-удобен при работа във външна среда. 

„Новите модели са не само най-добрите смартфони на Samsung, но може би най-добрите смартфони на пазара“, пише старши редакторът в изданието Майк Гикас.