Двамата братя, синове на убития пешеходец от Иван Янакиев имат не само морален интерес от делото, но и финансов интерес. Това каза в студиото на Нова телевизия Христо Мишев, адвокат на убиеца с хамъра.Според него, двамата участници в произшествието- човекът зад волана и пешеходецът-имат вина за случилото се. Адвокатът не отрече, че скоростта на джипа е била над разрешената, но не откри причинно-следствена връзка между смъртта на пенсионера и километрите в час, с които е карал Янакиев.

„Там няма пешеходна пътека, макар че хората минават, но при хиляда минавания, веднъж се случва и такъв инцидент. Убитият или някой друг недисциплиниран пешеходец е разрушил здрава метална ограда, за да премине”, каза още Мишев.

Той посочи, че дни след като оградата е била възстановена след смъртта на възрастния мъж, тя отново е била демонтирана. „Целият квартал масово нарушава правилата за движение, това е недопустимо”, заключи адвокатът.

От своя страна, двамата братя на жертвата на шофьора с хамъра смятат, че голяма вина има и майката на Янакиев, която му е купила джип за 100 бона и му дава да кара, въпреки че е хващан да кара с наркотици и алкохол.