Инцидентът, който е станал вчера на столичния булевард „Черни връх”, е предизвикал доста сериозна травма на съпругата на Симеон Христов. Това е и провокирало последвалото насилие, каза пред bTV адвокатът му Павел Чернев.Както БЛИЦ вече съобщи, шофьори се сбиха след катастрофа на столичния бул. „Черни връх”. При удара, станал между три автомобила, леко пострада една жена.

Очевидци твърдят, че след като се ударили, тримата шофьори влезли в пререкание, което прераснало в бой. По непотвърдена информация двама души са пребили водача, причинил инцидента.

По думите на Чернев, жената е с тежко счупване на две места на ръката. „Тепърва днес ще се решава как ще се оперира ръката й”, посочи бившият депутат. 

„Достатъчно е било нагло нарушението, за да предизвика тази агресия. В този участък не можеш да караш с 200, особено при задръстване през деня. Това не е поредният случай с някакви охранители. Това е битов инцидент с обикновен човек. Голямата му вина е, че е майстор на бойни изкуства”, подчерта Павел Чернев. 

„Освен клиент той ми е приятел. Познавам го от много години. Много тих и сериозен характер. Има едно дело от 2004 г. за средни телесни повреди, в което бе признат за невиновен", заяви ексдепутатът. 

"Ще искам да се изясни обективната истина и да има реално прилагане на закона, а не прилагане на закона под натиск”, каза още той.