Началник в „ЕГГЕД“ се размина с извоюваните на първа инстанция 300 лева обезщетение от свой подчинен, след като Окръжният съд прецени, че претенциите му са неоснователни.
Конфликтът между шеф и шофьор избил в началото на работния 27 май, когато служителят заварил началника си блажено да пуши цигара в кабинета си въпреки забраната. Шофьорът му направил забележка, възмутен от погазването на правилата, като дори започнал да го снима с телефона си, за да докаже нарушението му. Пушачът се възпротивил, че е сниман без негово позволение, грабнал телефона и го оставил на бюрото. Това обаче подразнило служителя, като началникът твърди, че той дори го нападнал и работата отивала на бой. След унизителната сцена самият началник пък мислил да напусне работата си и се чувствал зле, тъй като авторитетът му бил сринат.
Работникът признава, че е направил забележка за пушенето и че е снимал прекия си ръководител с цигара, но е категоричен, че на никого не е посягал.
Началникът даде на съд своя подчинен, като поиска да му плати 1000 лева компенсация. На първа инстанция му бяха присъдени 300 лева, но съдиите на по-горно ниво отсякоха, че не е доказано как шефът се е сдобил с нараняванията си и какво конкретно от поведението на шофьора го е засегнало. Затова отхвърлиха исканото обезщетение до стотинка. Решението е окончателно.