След като има диета, базирана на кръвна група, защо да няма най-подходящ спорт според зодиакалния знак?

В края на краищата астрологията е най-старата система, която разделя характерите на хората на 12 основни типа.

Всеки човек има различно отношение към това как да поддържа формата си, но все пак индивидите от една зодия имат някои сходни вкусове и предпочитания.

Ето и повече по темата:

Овен (21 март – 19 април)

Тези хора са твърдоглави, енергични и правят всичко със страст. За тях идеални са всички интензивни спортове като тенис, колоездене, скуош, скално катерене, гмуркане, бокс, плажен волейбол и др. Човекът Овен обича да влиза в конкуренция и да участва в състезателни и щафетни игри.

Телец (20 април – 20 май)

За този знак е характерно, че е чревоугодник и обича заседналия начин на живот. Затова за представителите на зодия Телец е добре да се захванат с редовната физическа активност, като се придържат към фитнес рутина – два или три пъти седмично. Ако сте Телец, изберете нещо, което да е близо до дома или офиса ви – зала за народни танци, аеробика, зумба, но от което да виждате бързи резултати, тъй като вие сте практичен човек.

Близнаци (21 май – 21 юни)

Благодарение на вродената им разсеяност и на тяхната почти истерична нервна система, Близнаците могат да горят много калории и без да ходят на спорт. И все пак за тях са подходящи по-успокояващи практики като йога, пилатес, плуване или пък тичане на пътеката или каране на велоергометъра докато правят нещо друго – гледат телевизия или слушат музика. 

Рак (22 юни – 22 юли)

Хората от зодия Рак са склонни към хипохондрия (необоснована загриженост и дори маниакален страх за собственото здраве) и все се пазят от заболявания. Затова те избягват всички спортове, които могат да им причинят настинки или при които има риск от травми. Те имат спокоен нрав и когато спортуват, не търсят бърз ефект, а искат резултатите да са трайни. Те са трудолюбиви и обичат да се ангажират с дългосрочни фитнес програми с личен инструктор, например.

Лъв (23 юли – 22 август)

Този царствен и суетен ентусиаст има склонност да си избира спортове, в които да може да блесне – футбол, в който той да е голмайсторът. Ски, където той да е най-бързият, фитнес зала, където да покаже мускулите си, атлетика и т. н. Латино танците също са подходящи за сексапила и суетата на този знак.

Дева (23 август – 22 септември)

Хората от тази зодия са супер практични във всяка област от живота си. Ако искат да влязат във форма, те ще заложат не само на спорт, но и на подходяща диета, за да са сигурни в по-добрия резултат. Те биха заложили на фитнес програма, която да е хем прагматична, хем детайлна, хем организирана.

Везни (23 септември – 22 октомври)

Тези хора търсят баланса във всяко нещо, затова те не са по-склонни да практикуват твърде интензивни или твърде бавни спортове. Освен това те обичат връзката с природата и за тях много подходящи са планински преходи, плуване, джогинг в парка, гребане, гмуркане. Елегантните класически танци като танго или румба също са много добър избор.

Скорпион (23 октомври – 21 ноември)

Тези хора са много нетърпеливи, но пък имат много силна воля. Затова за тях много подходящи са кардио тренировките, за които трябва голяма издръжливост, бикрам йога или някакъв източен боен спорт. Скорпионите предпочитат индивидуалните спортове. Те може да се справят много добре и с петобой (микс от пет различни спорта).

Стрелец (22 ноември – 21 декември)

Стрелците са склонни към клаустрофобия и имат нужда от свобода и предизвикателства на открити пространства. Те са много енергични, бързи и умни и всички игри с топка са отлични за тях (волейбол, баскетбол, хандбал). За тях подходящи са стрелбата с лък, конният спорт и парашутизмът.

Козирог (22 декември – 19 януари)

Този зодиакален знак цени тихите, спокойни, леко меланхолични движения. За Козирога няма по-подходящо занимание от йога и пилатес. На него би му допаднало гребането на педълборд, уиндсърфингът, планинските преходи, маратонът, дългото колоездене.

Водолей (20 януари – 18 февруари)

Това е индивидуалистът на зодиака, който винаги гледа да се движи в встрани от утъпкания път. За него определението за „спорт“ може да обхваща доста широк кръг от дейности: каране на зимни или летни кънки, игра на фризби, бадминтон. Човекът Водолей би се увлякъл и от мантра практиката бхакти йога.

Риби (19 февруари – 20 март)

Тези замечтани и поетични хора силно се нуждаят от структура в живота си. Те, логично, обичат водните спортове и за тях подходящи са водната топка, синхронното плуване или скоковете във вода. Те биха се насладили и на стречинг упражнения. От груповите дейности те биха практикували с удоволствие ориенталски танци.