В момента Общината проучва терени около пробива „Кауфланд“ за изграждането на паркинг за автомобили. Плановете са той да е в празното пространство между жп линията и два от жилищните блокове, но тепърва трябва да се уточнят всички подземни комуникации, мрежи и съоръжения, така че засега няма яснота за конкретното място. Преди да се избере терен и да се направят необходимите проучвания, не може да се коментират конкретни финансови параметри на проекта.  
Това каза за „Утро“ шефът на общинското предприятие „Комунални дейности“ Стамен Савов, след като липсата на паркоместа предизвика вълна от недоволство сред жителите на района. 
Хората масово негодуват заради знаците за забранено паркиране на новата отсечка, която свързва квартал „Родина“ с центъра. Това ги принуждава да паркират автомобилите си върху пътното платно, което обаче в някои участъци крие риск както за водачите, така и за пешеходците. 
Направиха и пуснаха новия път - дотук добре, но защо измислиха тези знаци за забранено спиране по пътя и то пред блоковете, на които премахнаха паркингите, и естествено не направиха други, коментира един от живеещите в района. По думите му единственият останал паркинг е този зад блок „Мала планина“, който обаче няма как да събере автомобилите на още три жилищни блока.