Решението за отделна комисия, която да разглежда намесата на Русия и Турция в политиката на България е било прибързано. Това заяви шефът на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветано в кулоарите на парламента."Валентин Радев работи по организацията и реда, по който ще функционира комисията. От това, което той споделя и може би ще предложим, е да се прехвърли като възможност за изслушване от външната комисия. Но това е тема, която ще бъде дискутирана на първото й заседание след празниците", обяви Цветанов, след като и премиерът Бойко Борисов заяви през почивните дни, че не вижда смисъл от съществуването на тази комисия. 

На въпрос дали премиерът не е бил прекалено остър за комисията, Цветанов заяви: "Премиерът винаги е остър, защото иначе как ще управлява. Един министър-председател, ако не е достатъчно ясен в позициите си как ще управлява".

Цветанов допълни, че не водят разговори с ДПС и други политически партии, но смятат, че биха могли да се съобразят с експертното мнение на колегите, които са натоварени с тази задача.

"Може би трябваше преди гласуването да се направят разговори с институциите, за да се вземе най-правилното решение. Тогава имаше определено желание, което се роди на председателски съвет. Валентин Радев събира необходимата информация, за да може да обоснове предложението си на първото си заседание. Може да се направи изслушване на външния министър, защото неговите решения са свързани с мнения на службите", допълни Цветанов.

Колкото до информацията, че в българските бензиностанции е намерено гориво с произход "Ислямска държава", Цветанов заяви, че това само медийни спекулации и не вярва да е факт.