Дегустации на традиционни колбаси, млечни продукти и специални оферти очакват клиентите на МЕТРО Русе по време на кампанията „Опитай българското“, която продължава до 23 март в магазините на компанията.
Специалният акцент върху българските стоки, по случай националния празник, ще бъде поставен с дегустации на собствената марка класически колбаси на МЕТРО – „Мезелъци“,  произведени на база БДС от 80-те г. Дегустациите ще продължат от петък до неделя, 4 - 6 март в избрани МЕТРО магазини. Асортиментът на „Мезелъци“ включва 2  вида луканки ( Трапезица и Троянска) , 2 вида  суджуци (Телешки и Самоковски) и 1 вид салам - Рожен, приготвени от 100% натурални меса и изсушени по традиционна технология. 
„В МЕТРО повече от 70% от обемите на хранителните продукти са с български произход.“, казва Вероника Пунчева, управляващ директор на компанията. „Ние сме взискателни към качеството им, защото това е изискването на нашите професионални клиенти - те се нуждаят от определено съотношение качество/цена , за да бъдат успешни в бизнеса си, а наше задължение е, съвместно с производителите, да им го осигурим.“       
Наред с „Мезелъци“ МЕТРО България предлага в специалната си промоционална оферта до 23 март 79 български стоки – сирена, кашкавал и млечни продукти, колбаси, вино и ракия, подправки, лютеница, сладкиши, както и българска козметика, перилни и миещи препарати.