Личното ми мнение е България да върне донаборната служба в умерени граници. Това каза в студиото на bTV Михо Михов. Според него, армията има достатъчно капацитет да подготви младото поколение на страната за начални военни умения и знания. „Докога в Българската армия ще има свободни места за командири, ако няма кой да поведе войниците, то няма как да имаме национална сигурност. В момента числеността на войската ни е близо до тази, разрешена ни след Ньойския договор след края на Първата световна война”, каза депутатът от АБВ. 

Според него, записаната численост от 40 000 души не се изпълнява, в момента имаме едва 26 000 бойци и командири. „Гражданите на страната от 18 до 32 години трябва да бъдат заведени на отчет, не смятам, че Министерството на отбраната трябва да отстъпва от тази идея”, уточни бившият шеф на Генщаба.

Генералът бе категоричен, че има много виновни сред политиците за разрушаването на материалната база на Българската армия и състоянието, в което се намират сега много бивши поделения. "Не смея да вляза в поделението, кожето съм командвал, там е пълна разруха и в сградите за войниците, и в блоковете за офицерите, защо се допусна това", попита Михов.